Prajitura delicia
Ingrediente:
300 g nuca prajita si rupta - se pune pe jundul tavii peste hartie de copt
BLAT
7 albusuri
200 g zahar
4 linguri nuca macinata
2 linguri faina
2 linguri pesmet
1 plic praf de copt
1 praf de sare
CREMA
7 galbenusuri
8 linguri zahar
5 linguri lapte rece
2 vanilii
500 ml frisca
DECOR
50 gr ciocolata amara rasa
ARANJARE
fineti
2 pachete biscuiti
1 ceasca cafea
Cum preparam reteta Prajitura Delicia?
Intr-o tava de 29x42 cm se pune o foaie de hirtie de copt peste care se imprastie uniform nuca rupta si prajita in prealabil in cuptor.
Se bate albusul cu sarea ina devine tare apoi se incorporeaza zaharul batand in continuare pana la epuizare.
Intr-un bol se amesteca pesmetul, nuca, faina, praful de copt, si se adauga in albusul batut incorporandu-se cu miscari lente cu o spatula.
In tava peste nuca se pune compozitia rezultata si se niveleaza usor.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade, si se lasa la copt aprox. 20 minute. Se verifica cu o scobitoare daca este copt.
CREMA
Intr-un bol care se va pune pe abur se pun galbenusurile, zaharul, laptele si vanilia si se vor bate cu telul pe abur pana compozitia isi va schimba culoarea. Aproximativ 20 minute.
Se pune crema fiarta pe abur la racit.
Se bate frisca si se adauga in ea crema fiarta si racita , lingura cu lingura incorporandu-se cu o spatula.
ARANJARE
Mai intai se pune blatul cu nuca in sus, se adauga un strat de fineti peste nuca, 1/2 crema, biscuiti inmuiati in cafea, 1/2 crema, ciocolata rasa.