Logo

Prajitura delicia

Ingrediente:


300 g nuca prajita si rupta - se pune pe jundul tavii peste hartie de copt

BLAT

7 albusuri

200 g zahar

4 linguri nuca macinata

2 linguri faina

2 linguri pesmet

1 plic praf de copt

1 praf de sare

CREMA

7 galbenusuri

8 linguri zahar

5 linguri lapte rece

2 vanilii

500 ml frisca

DECOR

50 gr ciocolata amara rasa

ARANJARE

fineti

2 pachete biscuiti

1 ceasca cafea


 

Image

Cum preparam reteta Prajitura Delicia?


Intr-o tava de 29x42 cm se pune o foaie de hirtie de copt peste care se imprastie uniform nuca rupta si prajita in prealabil in cuptor.
Se bate albusul cu sarea ina devine tare apoi se incorporeaza zaharul batand in continuare pana la epuizare.
Intr-un bol se amesteca pesmetul, nuca, faina, praful de copt, si se adauga in albusul batut incorporandu-se cu miscari lente cu o spatula.
In tava peste nuca se pune compozitia rezultata si se niveleaza usor.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade, si se lasa la copt aprox. 20 minute. Se verifica cu o scobitoare daca este copt.

CREMA

Intr-un bol care se va pune pe abur se pun galbenusurile, zaharul, laptele si vanilia si se vor bate cu telul pe abur pana compozitia isi va schimba culoarea. Aproximativ 20 minute.
Se pune crema fiarta pe abur la racit.
Se bate frisca si se adauga in ea crema fiarta si racita , lingura cu lingura incorporandu-se cu o spatula.

ARANJARE

Mai intai se pune blatul cu nuca in sus, se adauga un strat de fineti peste nuca, 1/2 crema, biscuiti inmuiati in cafea, 1/2 crema, ciocolata rasa.

PRAJITURI VIDEO

Image Prajituri Traditionale

Retete de la voi

Blog

Noutati

Facebook Twitter Youtube Flickr Google+