Logo

Chec in 3 culori

Ingrediente:

-5 oua

-10 linguri zahar

-10 linguri faina

-o lingurita praf de copt

-5 linguri ulei

-5 linguri lapte

-esenta vanilie

-2 linguri cacao

-cacao pentru pus intre straturi

Image

Cum preparam reteta de chec in trei culori?


Se separa albusurile de galbenusuri.

Pentru compozitia alba

Se mixeaza albusurile cu putina sare pana se fac spuma se adauga, apoi 5 linguri zahar, vanilie si se mai mixeaza putin.
Se adauga treptat 5 linguri de faina si se amesteca cu o spatula.

Pentru compozitia galbena

Se mixeaza galbenusurile cu putina sare, se adauga apoi 5 linguri zahar, 5 linguri lapte, 5 linguri ulei, vanilie, o lingurita praf de copt si 5 linguri de faina.

Pentru compozitia neagra

Se amesteca 5 linguri din compozitia alba cu 3 linguri din compozitia galbena si 2 linguri cacao.
Intr-o tava tapeta cu hartie de copt (eu am folosit o tava de cozonac cu dimensiunea de 26/11) se pune in partea de jos compozitia neagra, se cerne putina cacao deasupra, apoi se pune compozitia alba se cerne din nou cacao deasupra, apoi se pune compozitia galbena. Se coace la 180 grade de grade Celsius pentru 30 minute.

Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. Asta este tot, checul in trei culori este gata, va invit cu drag si pe voi sa incercati aceasta reteta. Se face usor si este tare gustoasa!

PRAJITURI VIDEO

Image Prajituri Traditionale

Retete de la voi

Blog

Noutati

Facebook Twitter Youtube Flickr Google+