Logo

Prajitura Rafaelo

 

 

Image

 

Ingrediente:


BLAT

6 oua mari

1 praf de sare

200 g zahar

100 gr migdale macinate

125 gr faina

5 gr extract migdale(1 lingurita)

CREMA

200 gr ciocolata alba

1 praf de sare

45 gr(3 linguri) lapte de cocos de la conserva

250 gr marscarpone

500 ml frisca

50 gr zahar pudra

45 gr fulgi nuca de cocos

5 gr(1 lingurita) extract nuca de cocos

1/2 plic gelatina granulata


 

Image

Cum preparam reteta Prajitura Rafaelo?


Intr-o tava de 29x42 cm se pune o foaie de hirtie de copt peste care se pune compozitia de blat.
Se bat ouale cu sarea si zaharul, pana se topeste zaharul.
Intr-un bol se amesteca faina cu migdalele si se adauga peste oua incorporandu-se cu miscari lente cu o spatula, apoi se pune extractul de migdale.
Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade, si se lasa la copt aprox. 20 minute. Se verifica cu o scobitoare daca este copt.

CREMA

Intr-un bol care se va pune pe abur se ciocolata alba si laptele de cocos si se vor topi. Se adauga 1/2 plic gelatina hidratata si se amesteca pana cand ciocolata luceste.
Se iau de pe abur si se lasa la racorit.
Se bate frisca cu marscarpone si se adauga in ea ciocolata topita si racorita , incorporandu-se cu o spatula, apoi se adauga zaharul pudra, nuca de cocos si extractul de cocos.

ARANJARE

Mai intai se pune blatul, se adauga crema, iar peste ea se pune nuca de cocos presarata. Se da la frigider 2 ore.
Ca decor se pot pune bomboane rafaelo pe fiecare bucata de prajitura.

PRAJITURI VIDEO

Image Prajituri Traditionale

Retete de la voi

Blog

Noutati

Facebook Twitter Youtube Flickr Google+